Goud, Mirre en Wierook, Geschenk van de Wijzen uit het Oosten

Zit er een waardevolle boodschap of symboliek achter deze gulle gaven?

Maar meer nog….wat kunnen er in  deze tijd mee?
Wie waren die Wijzen uit het Oosten eigenlijk die de ster volgden en terecht kwamen in een armoedige  wellicht tochtende stal in Bethlehem? Waren het geleerden die hun leven lang met de neus in de stoffige geschriften hadden gezeten? Of hadden zij deze wijsheid geërfd? Waren ze van deze wereld of wellicht uit een andere dimensie? En als ze werkelijk wijzen waren hoe hadden ze dan het bericht ontvangen van de geboorte van kindje Jezus?

Iedereen kent het verhaal van het kindje Jezus die bezocht werd door de hoogstwaarschijnlijk zeer rijke Wijzen uit het Oosten. Hoe weten we dat ze rijk waren? Ze kwamen natuurlijk met goud, wierook en mirre als cadeaus aan. Deze kostbare geschenken waren voor de zoon van God; Jezus.
Allereerst kunnen we ons afvragen hoe het Bijbelse verhaal door alle vertalingen heen nog de ware boodschap weergeeft, of dat het door alle “inzichten” een totaal andere lading heeft gekregen. Nu gaat het in mijn optie niet over het kindje Jezus dat is geboren, maar om de vertaalslag naar deze tijd van wat werkelijke rijkdom is. Is dat wat de Zoon van God moest hebben in zijn aardse leven om te kunnen overleven als Zoon van de Hemelse Vader en aardse moeder? Goud en goederen? Of houdt men hier in het Heilige boek door het verhaal de vertederde lezer een lapje voor en worden we met elkaar op een vals spoor gezet?

Als de Wijzen uit het Oosten geleerde mannen waren, zoals hun titel in de Bijbel doet vermoeden, misschien zijn deze vreemdelingen dan wel Geneesheren. Geneesheren uit het Oosten zoals China en India. Om te weten of dit echte artsen waren hoefde men niet ver te zoeken. Immers 5000 jaar geleden werden in India en China de artsen al betaald als zij de mensen gezond hielden. Vaak werden deze artsen “betaald” met goede voeding en diensten. Ja, ook een arts moest natuurlijk goed verzorgd zijn om het hele dorp gezond te houden. Zij werden op handen gedragen en met de meeste eerbied behandeld.

Letterlijk hielden deze lieden met een gezonde visie graag een vinger aan de pols en gaven kruiden om de kwaal van hun beschermelingen weer snel te laten vertrekken. Zo leefden de Oosterlingen gezond en gelukkig. Ziekten werden ten tijde van niet benoemd maar er werd gesproken over disbalans.
Genezen was toen zoiets als het aanzetten van het zelfhelend vermogen en dus de balans in het lichaam en geest herstellen.
Sommige van deze heelmeesters waren echte Alchemisten, maar in tegenstelling tot in het veel latere Westen hielden zij zich niet bezig met het maken van goud uit lood, zo vertellen de oude geschriften, zij waren op zoek naar de bron van eeuwig leven. Ook verkregen ze via de Alchemistisch bereide kruidenelixers informatie om het innerlijke goud,  de uiteindelijke verlichting, te bereiken. Ze wilden meer wijsheid verschaffen over wie wij werkelijk zijn. Misschien werden er wel drankjes gebrouwen om uit te treden en de zaak van een andere kant te bezien en galactische volkeren te bezoeken om hun wijsheid te verruimen. Hoe dan ook de ware rijkdom lag (en gedeeltelijk nog)  bij de Wijzen uit het Oosten op een totaal ander vlak.   

Maar wie heeft er in hemelsnaam bedacht dat de Zoon van God het aardse goud moest hebben, alsof het een armoedzaaier was. Het klinkt bijna als een belediging.

Mijn visie is totaal anders en wellicht over meerdere verhalen uit de Bijbel. Sinds mijn kindertijd was er telkens een stemmetje die vooral tijdens het Kerstverhaal zei; Ja, maar was het daar wel winter en echt koud? Werd het kindje Jezus wel geboren in een voedselbak van de dieren? Kon God de vader van Jezus niet zorgen voor een leuker onthaal, een lekker bedje en een fijne kamer? En als Jezus de zoon van God is en wij allemaal de kinderen van God, dan ben ik toch de zus van Jezus? Al die gedachten moesten maar snel uit mijn lieve hoofdje verdwijnen en waren fout.  “Sole deo gloria” en “in de mensen een welbehagen”.

Ik filosofeer verder over de cadeaus van onze Wijzen uit het Oosten; allereerst het goud. Kan het zijn dat deze mannen geen goud bij zich hadden maar een geneesmiddel en desinfectance nummer 1 de kurkuma wortel? Immers Kurkuma is al meer dan 5000 jaar bekend als alleskunner op het vlak van geneeskunst, zowel in India als in het oude China. Kurkuma werd steeds in de oude geschriften genoemd als het goud voor de gezondheid, de garantie voor een lang en gelukkig leven. Kurkuma laat de zon weer in de cellen schijnen en verdrijft zwarte energieën en duistere hersenspinsels. Daarnaast werkt Kurkuma als krachtig middel tegen infecties en is schimmelwerend.
Kenden de vertalers van de Bijbel het woord kurkuma niet en is het een gissing van diegene die de vertaling deed? Is het simpelweg weggelaten of verdraaid door heksenjagers?

Goud (lees Kurkuma) Mirre en Wierook

Juist in de meest barre tijd voor de mensheid worden geheimen onthult, oude geheimen. Geheimen die lang verborgen hebben gelegen en gemaskeerd door illusies en bangmakerij. Dogma en hypnose  Hypnose die natuurlijk ook volop door de kerk werd bedreven.

Wil jezelf  Rijke Wijze balsem maken? Een balsem die voor alle zintuigen een genot is…..wijze rijkdom uit het verre Oosten. Klik dan snel naar het recept van De Kleine Alchemist.

 
Heb je een vraag naar aanleiding van dit artikel? Stuur een berichtje via contactformulier of bel 085-7325811
Zoeken
Nieuwsbrief