Meukvrij zwanger zijn!

Met een tweede kleindochter op komst en heel wat natuurlijke middeltjes verder, is de drang groot om alle vrouwen die zwanger zijn te inspireren om zelf aan de gang te gaan. De zwangerschap is een tijd om naar binnen te gaan, hierdoor ben je meer verbonden met het prille leven wat ontspruit uit een zaadje en een eitje. Zwangeren zijn gevoeliger dan ooit en zijn selectiever met het uitkiezen van voeding. Ben je als zwangere ook kritisch op cosmetica en ingrediënten voor jou en je baby of zit het programma van de “Z” (lelietjes der dalen)-producten en andere reguliere “zacht-voor-je-baby” dik in gebakken en laat je je leiden door mooie reclames? Jij hebt altijd een keuze.

Hoe fijn is het om tijdens je zwangerschap zelf je eigen krachtige huidverzorgingsproducten te maken, maar ook alvast na te denken over de huidverzorging van je baby. Als jij alleen maar meukvrije baby producten wilt, laat dat dan aan je naasten weten voordat ze met alle goede bedoelingen allerlei “giftige” zaken gaan kopen.

Baby’s worden maar al te vaak geboren met huidallergieën die te danken zijn aan alle giftige cosmetica die ooit zijn gebruikt. Steeds meer pasgeborenen hebben eczeem en irritaties die vervolgens regulier met hormoonzalven worden bestreden.
Zelfs het welbekende merk “Z” heeft een sensitieve lijn dus erkennen het probleem (lees behoefte en dus omzet). “Greenwashing” heet dat, voordoen alsof het 100% natuurlijk is, maar totaal niet is. Bevat dan wel geen parfum, maar nochtans veel huidonvriendelijke stoffen die de tere babyhuidjes blokkeren gezond te blijven of weer gezond te worden. Bizar maar waar.

Ook zijn er veel bolle buik smeersels te koop waarvan er weinige echt geschikt zijn om je als maar groter wordende buik te beschermen tegen striae.
Sowieso is het verstandig om veel vitamine C tijdens de zwangerschap te nemen. Vitamine C helpt het onderhuids bindweefsel elastischer te maken. Als in één adem benoem ik ook de Moringa Oleifera plant daarbij. Deze heeft alles wat een mens nodig heeft in zich en is een zegen voor alle zwangeren en zuigelingen. Als je Moringa Oleifera bladpoeder dagelijks neemt bij je voeding profiteren jij en je baby daar enorm van. Deze wonderboom heeft nog een andere kwaliteit; het verzacht zwangerschapsmisselijkheid en zorgt ervoor dat de net bevallen moeder binnen 24 uur volledig borstvoeding kan geven. Moringa is het voedsel wat alle elementen bevat om ons 100% te voeden. Een kind van 4 jaar kan met 20 gram (per dag)Moringa blad en water volwaardig leven.
Denk er ook aan dat tijdens je zwangerschap extra magnesium en vitamine D en B12 aan vult. Het zal je helpen om meer in je kracht te staan en ook je kindje profiteert hiervan.

Zwanger zijn is een groot wonder maar niet altijd even prettig. Met deze zelfgemaakte recepten kan je weer heerlijk in balans komen en jezelf verzorgen. Wil je jouw buik helpen met het groeiproces van de huid en wellicht zwangerschapsstriemen tegen gaan? Maar ook lekker slapen en lichter bewegen? Hieronder vind je 100% natuurlijke recepten om zelf te maken.  

Bolle Buik Balsem
Deze zeer zachte, in de hand smeltende balsem bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten om je buik, borsten en je heupen te ondersteunen bij het zwanger zijn. De ingrediënten van deze BB Balsem ondersteunen allen het proces van groei tijdens de zwangerschap.
Sheabutter is een zeer zachte boter die gemakkelijk samenvloeit met de huid en haar diep verzorgt. De Moringa Oleifera olie is een zegen voor alle zwangeren, maar ook enorm helpend bij een gevoelige huid. De Tarwekiemolie bevat veel vitamine E in de meest natuurlijke vorm en gaat o.a. littekenvorming tegen en helpt de huid op een krachtige wijze te herstellen.
Omdat jij als aanstaande moeder zeer gevoelig kan zijn voor geuren kan je de etherische olie weglaten of weinig naar eigen keuze toevoegen. Let wel op! Sommige etherische oliën kunnen weeën opwekken. Vermijdt in ieder geval: Basilicum, Jeneverbes, Kruidnagel, Mirre, Oregano, Rozemarijn, Salie en Tijm.

Laat je zeer scherpe reukzin je hierbij helpen. Oliën zoals Bergamot, Lavendel,  Mandarijn Sandelhout, Geranium, Wierook (frankincense), Petitgrain, Den, Rozenhout, Sinaasappel, Citroen zijn zacht werkende en niet prikkelende etherische oliën. Een combinatie hiervan is prima en kan maximaal met 3% op het totale product worden gebruikt. Wees niet te enthousiast, minder is hierbij meer.

Wat heb je nodig?
* Pannetje met daarin laagje water.
* Glazen schaaltje dat in het pannetje past.
* Glazen pot van 120 ml met deksel.
* 60 gram ongeraffineerde Sheabutter
* 40 gram Moringa Oleifera olie
* 10 gram Bio Tarwekiemolie (bevat veel vitamine E)
* Etherische olie naar keuze. Mijn favoriet is Bergamot samen met Lavendel van elk 10
   druppels.

Hoe ga je te werk?
* Verwarm het water in pannetje samen met het schaaltje tot handwarm.
* Voeg daarin de Sheabutter en laat deze langzaam smelten.
* Als deze gesmolten is voeg dan de Moringa- en tarwekiemolie toe.
* Roer alles door.
* Druppel de etherische olie in de glazen pot.
* Giet het mengsel in de pot, roer het snel door en sluit de pot met het deksel.
* Laat deze afkoelen en plak er een mooi etiket op met datum en de naam van jouw
   eigen gemaakte product.

Lichte benen olie
Je steeds zwaarder wordende lichaam geeft vaak toch wat belasting op de benen. Bewegen gaat vaak moeilijker en ook kan vocht in de benen een rol spelen. Deze olie kan je wellicht helpen. Heel fijn als iemand je benen zachtjes vanaf de voeten naar boven masseert.

Wat het je nodig?
* Glazen donkere fles met afsluitdop van 150 ml
* Litermaat of maatbeker
* 100 ml Amandelolie
* 10 ml Tarwekiemolie
* 10 druppels Lavendel
* 10 druppels Bergamot olie
* 10 druppels Citroen
* 10 tabletjes van Schussler celzout nummer 8 natrium chloride
* Papieren theezakje

Hoe ga je te werk?
Meet de Amandel- en Tarwekiemolie af en voeg ze samen.
Doe de 10 tabletjes van nummer 8 in een papieren theezakje en hang deze in de olie voor 20 minuten.
Haal het zakje eruit.
Druppel alle etherische oliën en citroen in de flacon en voeg vervolgens het mengsel van de amandel- en tarwekiemolie toe.
Dop erop en even schudden, etiket plakken…en klaar voor gebruik.

Mama slaapt olie
Kan je de slaap niet zo pakken door hersenspinsels of lukt het ontspannen niet zo goed? Deze ontspannende olie helpt je om meer tot rust te komen, dieper te slapen en dus fitter op te staan. Deze twee fase olie moet je telkens voor gebruik goed schudden. Deze olie is ook zeer geschikt als er rugpijn optreed. Helpt het je de rug te ontspannen en de belasting te verminderen.

Wat heb je nodig?
* Glazen fles van 150 ml
* 50 ml Magnesiumolie
* 50 ml Amandelolie
* 20 ml Tarwekiemolie
* 10 druppels Lavendel
* 10 druppels Geranium
* 10 druppels Rozenhout
Eventueel 10 tabletjes Celzout nummer 7 magnesium phosphoricum – op de manier zoals aangegeven in het recept hiervoor.

Hoe ga je te werk?
Doe eerst de Etherische oliën (lavendel, geranium, rozenhout) in de fles en voeg daarna de andere oliën (magnesium, amandel, tarwekiem) toe.
Schud goed voor gebruik en breng deze olie aan op de rug, de slapen, benen en of buik voor een heerlijke nachtrust.

Wil je ook natuurlijke baby producten maken? Vraag hier je recepten aan; info@sundancer.nl
Heb je een vraag naar aanleiding van dit artikel? Stuur een berichtje via contactformulier of bel 085-7325811
Zoeken
Nieuwsbrief